Защо търсенето на апартаменти във Варна без посредник може да ми струва скъпо и как да спестим?

Решили сте да създадете семейство и е време да намерите мечтания дом? Или пък искате да инвестирате в недвижимо имущество? Възнамерявате  да купите апартамент на детето си?

Ако сте от голям град като Варна, да търсите сами може да ви струва скъпо. Апартаменти във Варна без посредник се намират, но много трудно и с цената на редица лични компромиси.

Губите си времето

Когато си мислим, че спестяваме от комисионната на брокерите, често пъти не е така.

На първо място, когато решите сами да търсите недвижим имот във Варна, това автоматично ви коства много време. За разлика от агентите, които имат огромна база с имоти за продан, вие ще се изправите пред море от оферти. В агенциите разполагат с категоризирани според различни критерии жилища и могат бързо да предложат на клиентите си точно това, от което те се нуждаят. Изискванията ви се покриват бързо и лесно, когато използвате услугите на доказан агент.

В обратния случай вие трябва сами да подбирате различните възможности за огледи и покупка, а това не е работа за всеки. Все пак, ако не въртите бизнес с имоти от години, ще ви е трудно да усетите малките капани в различните обяви и в разговорите, които ще водите със собственици. 

Не сте на печалба, дори и да си спестите комисионната

Спестяването от комисионната на брокерите често пъти води до неогледани проблеми

Макар, избягвайки услугите на агенция за недвижими имоти във Варна, да си спестявате сумата за комисионна, това не значи, че ще сте на печалба. За съжаление имотните измами не са само страшно минало, но и настояща действителност. Инвестирането в транспорт до различни локации в търсене на перфектното жилище също не е за пренебрегване.

От значение е и фактът, че не познавайки добре пазара на имоти във Варна може да платите ненужно висока цена. Имотите могат да имат скрити недостатъци, които след това да погълнат огромни суми, например за ремонт. Професионалистите са наясно с такива капани и могат да ви предупредят за тях.  Агентите често успяват да договорят по-ниски цени и по-добри условия за своите клиенти. Те могат да ви дадат и добър съвет относно потребителски и ипотечни кредити и как да се ориентирате в морето от предложения.

Бюрокрацията е огромна

Бюрокрацията в недвижимите имоти е толкова голяма, че е вероятно да ви откаже да се занимавате с това, освен ако няма кой да ви помогне.

Една сделка с недвижимо имущество не е никак проста работа. Бюрокрацията на моменти е огромна и може да се сблъскате с редица казуси, за които сте си нямали на представа преди. Опитните агенти се занимават с тази дейност в продължение на години и знаят всяка стъпка. Те могат да ви обяснят предварително какви документи са нужни и как да ги извадите, така че в момента, в който откриете вашия дом или инвестиция, да нямате никакви спънки и забавяния.

Професионалната помощ е важна

Когато не сте уверен в познанията си,  винаги е умно решение да поискате помощ

Професионалната помощ от страна на агент на недвижими имоти с доказана репутация е от голямо значение. Тънкостите на занаята са нещо, което вие няма как да усвоите за няколко дена или седмици. Покупката на имот е сериозна инвестиция, често от 5 или 6-цифрена сума. Затова най-добре е да се оставите в ръцете на някого, за когото знаете, че няма да се провали.

В повечето добри агенции има и екип от юристи, които подпомагат гладкото осъществяване на сделките. За това ще допринесе и фактът, че професионалистите са разрешавали какви ли не ситуации и са готови да посрещнат всеки проблем по пътя като предизвикателство.

Още едно важно качество на агентите на недвижими имоти във Варна е, че те могат да ви консултират относно вида на строителството на жилището, да ви запознаят с всички негови плюсове и минуси. Те могат да ви разяснят подробности относно възможностите за бъдещ ремонт и реконструкция.

Брокерите познават Варна

Карта на варна

Добрите брокери от Варна познават града и могат да ви ориентират кой квартал би бил най-подходящ за нуждите ви. Този плюс е огромен, ако не сте от морския град и не сте наясно с неговите особености. Професионалната консултация в този случай е задължителна, за да избегнете лоша инвестиция и много проблеми в бъдеще.

Спестете си нервите и се радвайте на новото жилище

Ако не се доверите на професионалисти, а решите сами да търсите своето идеално жилище, може да се натъкнете на всички проблеми, които описахме до тук. Това не само ще ви коства усилия, време, средства, а и ще ви тревожи и ще се отрази на нервите и здравето ви. Най-добрата инвестиция е тази в себе си, а за да я направите, е най-добре да се освободите от повечето грижи около една такава сделка. След това ще можете спокойно да се наслаждавате на новата си покупка, независимо дали тя е с цел инвестиция или ще се превърне в новия ви уютен дом.

Вашият коментар